ח. תבלינים שמיועדים לתת טעם לתבשיל ואי אפשר לאכול אותם כמות שהם, כגון פלפל שחור וכדו', פטורים מתרומות ומעשרות.1
ט. תבלינים שאפשר לאכול אותם כמות שהם, כגון פטרוזיליה, כוסברה וכדו', חייבים בתרומות ומעשרות.2
י. במצבים גבוליים, כשלא ברור אם התבלין נאכל, אם לאו - יפריש בלא ברכה.
יא. גם בצמחים שמבשלים את עליהם על מנת להכין מהם תה, יש להבחין בהבחנה דלעיל: אם הצמחים אינם נאכלים וזורקים אותם לאחר הבישול, הרי הם פטורים מתרומות ומעשרות.3 אם הם נאכלים כמות שהם הרי הם חייבים בתרומות ומעשרות. אם יש עלים שחלק מן האנשים או העדות נוהגים לאכול אותם, כגון נענע וכדו', יש להפריש מהם ללא ברכה. יש אומרים שיש להפריש תרומות ומעשרות מכל עלי התה,4 והרוצה להחמיר כדעתם יפריש ללא ברכה.