logo-white

תוכן עניינים

הלכות סוכות

הלכות סוכות מבוארות בטעמיהן ליוצאי אשכנז וספרד עם פסקי הלכות מאת הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א

פרק יא - מצוות הישיבה בסוכה. פרק יא - מצוות הישיבה בסוכה

קדושת הסוכה

facebook email whatsapp

קדושת הסוכה גדולה מאוד1, ובמידה מסוימת דומה היא לקדושת בית כנסת, לכן "מן הראוי היה ללבוש חרדת קודש כשנכנסים לסוכה כמו שנכנסים לבית הכנסת בטלית ותפילין בקדושה, ועוד יותר מכך, כיוון שקדושת הסוכה חופפת על כל האדם"2. ומבואר בזוהר הקדוש שהוד קדושת שבעת האושפיזין - אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרן, יוסף ודוד - שורה בסוכה3. לכן חסידים ואנשי מעשה ממעטים לדבר דיבורי חול בסוכה, ומשתדלים לדבר בה דברי תורה וקדושה. במיוחד יש להיזהר שלא לכעוס בסוכה או לדבר בה דיבורי לשון הרע ורכילות חלילה4. ומי שנזהר לקבוע את דירתו בסוכה ולשבת בה כל שבעת הימים בקדושה ובטהרה, באימה וביראה ומתוך שמחה רבה - קונה קדושה ותוספת הארה לנפשו, ואלו יסייעו לו לעבוד את ה' כל השנה5.

5 הערות

1.
משנ"ב תרלט ב. ועיין כף החיים תרלט ו, שנכון להימנע מהכנסת גוי לסוכה, ועיין שו"ת ישא יוסף חלק ב סימן קנה, בשם הגרי"ש אלישיב, שאם כניסת הגוי היא לצורך הסוכה או לטפל בחולה המצוי בסוכה, אין להימנע מהכנסתו לסוכה.
2.
אור לציון חלק ד פרק כט הערה א.
3.
חזון עובדיה עמ' קמז, על פי זוהר פרשת אמור דף קג ב.
4.
עיין משנ"ב תרלט ב, עיין כף החיים תרלט ה-ו, עיין חזון עובדיה עמ' קמז, עיין הלכות חגים לגר"מ אליהו פרק נא סעיף ו. ועיין שער הציון תרלט ד, שאדם שנזקק לדבר עם חברו דברי חול, לא יצא מהסוכה כדי שלא לדבר בה דברי חול, כיוון שבישיבתו בסוכה הוא מקיים מצווה.
5.
פלא יועץ ערך סוכה.

עוד בפרק זה

2023 תשפ"ג © כל הזכויות שמורות למכון התורה והארץ