logo-white

תוכן עניינים

הלכות פורים

הלכות פורים מבוארות בטעמיהן ליוצאי אשכנז וספרד עם פסקי הלכות מאת הגאון הרב יעקב אריאל שליט

פרק ט - הסעודה והשמחה. פרק ט - הסעודה והשמחה

השתתפות אָבֵל בסעודת פורים

facebook email whatsapp

אָבֵל הנמצא בתוך שנת האֵבֶל על אחד מהוריו או בתוך השלושים לפטירת אחד מקרוביו, רשאי להתארח אצל חברים לסעודת פורים1, אך לא יפריז בשמחת פורים, אלא ישמח כהרגלו בכל שנה2. ואף שבדרך כלל אסור לאָבֵל להתארח אצל חברים, בסעודת פורים הדבר מותר, כיוון שזו סעודת מצווה3, ועוד שהדרך הראויה לקיים את מצוות שמחת פורים היא לאכול את הסעודה בחבורה, ולא אסרו על אָבֵל לעשות דבר שהוא צריך לעשותו לפי הדין4.

 

4 הערות

1.
ישכיל עבדי חלק ח אורח חיים סימן כ עמ' כו, יבקשו מפיהו (פסקי הגרי"ש אלישיב) פורים חלק ב עמ' תיז, חזון עובדיה עמ' קפ, בדי השולחן שצא כט, דברי סופרים קיצור הלכות אבלות (תשע"ו) עמ' תקיח. ועיין דברי סופרים שם, שהדבר מותר גם בתוך שלושים ימי האבלות הראשונים על פטירת אב או אם.
2.
כן כתב לנו הגר"י אריאל שליט"א, והוסיף שהמשתתפים רשאים לשמוע מוזיקה גם כשיש אָבֵל ביניהם, אך אין לאבל לרקוד, אלא אם כן הוא היחיד שאינו רוקד, כיוון שאז ההימנעות מלרקוד היא אבלות בפרהסיה.
3.
ישכיל עבדי חלק ח אורח חיים סימן כ עמ' כו, חזון עובדיה עמ' קפ, בדי השולחן שצא ב.
4.
דברי סופרים קיצור הלכות אבלות (תשע"ו) עמ' תקיח, יבקשו מפיהו חלק ב עמ' תיב-תיד. ועיין יבקשו מפיהו שם עמ' תטו, שההיתר להתארח אצל חברים הוא רק כאשר שמחים בסעודה כפי שרגילים כל השנים, ולא בצורה מופרזת.

עוד בפרק זה

2023 תשפ"ג © כל הזכויות שמורות למכון התורה והארץ