logo-white

תוכן עניינים

הלכות מועדי אייר וספירת העומר

הלכות מועדי אייר וספירת העומר מבוארות בטעמיהן ליוצאי אשכנז וספרד עם פסקי הלכות מאת הגאון הרב יעקב אריאל שליט

הלכות מועדי אייר וספירת העומר - תוכן עניינים:

פרק ח - חג שבועות. פרק ח - חג שבועות

קריאת התורה

facebook email whatsapp

קוראים בתורה בפרשת יתרו את מעמד הר סיני1, שכן אמרו חכמים: "אמר הקדוש ברוך הוא לישראל, בני היו קורין את הפרשה הזו בכל שנה, ואני מעלה עליכם כאלו אתם עומדים לפני הר סיני ומקבלין את התורה"2. מכיוון שקריאה זו היא קריאה חשובה ומעלתה גדולה, נוהגים רבים לומר לפני הקריאה פיוטים הקשורים למעלת התורה ולמעלתם של ישראל. יוצאי אשכנז נוהגים לומר את הפיוט הנקרא 'אקדמות'3, ויש מיוצאי ספרד שנוהגים לומר בפתיחת הארון את פיוט 'הכתובה' שחיבר רבי ישראל נג'ארה, הממשיל את התורה לכתובה שבין החתן (הקב"ה) לכלה (ישראל)4.

נוהגים להעלות את הרב או תלמיד חכם לעלייה של קריאת עשרת הדיברות5.

 

5 הערות

1.
שו"ע תצד א. ועיין משנ"ב תצד ג, וכף החיים תצד כ, שקוראים את עשרת הדיברות בטעם עליון, כלומר שכל אחד מעשרת הדיברות הוא פסוק בפני עצמו, ועיין שו"ע הרב תצד יא, שהטעם לכך הוא שזהו האופן שבו ניתנו עשרת הדיברות במעמד הר סיני.
2.
ילקוט שמעוני תורה פרשת יתרו רמז רעא. מטה משה (מת) סימן תרצא.
3.
עיין משנ"ב תצד ב.
4.
הלכות חגים לגר"מ אליהו פרק כב סעיף נא.
5.
כף החיים תכח לה, הלכות חגים לגר"מ אליהו פרק כב סעיף נג, קיצור הלכות מועדים לגר"ש דבליצקי פרק יא סעיף ח. ועיין משנ"ב תצד ד, והלכות חגים לגר"מ אליהו פרק כב סעיף עט, שיש להעלות אדם חשוב למפטיר, כיוון שקוראים בהפטרה את מעשה מרכבה שהוא עניין עמוק ונשגב. ועיין משנ"ב שם, שיש נוהגים שמי שקורא את ההפטרה בלחש (ביחד עם המפטיר) עומד בשעת הקריאה, מפני חשיבותה וכבודה של הפטרה זו.

עוד בפרק זה

2023 תשפ"ג © כל הזכויות שמורות למכון התורה והארץ