תוכן עניינים
הלכות ימים נוראים מבוארות בטעמיהן ליוצאי אשכנז וספרד עם פסקי הלכות מאת הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א
אף שאדם התוודה בתפילת מנחה בערב יום הכיפורים, מצווה עליו לחזור ולהתוודות בתפילת ערבית של יום הכיפורים, כיוון שעיקר זמן הווידוי הוא בשעה שבה מתחילה הכפרה1. וחוזרים ומתוודים בכל תפילות היום - בשחרית, במוסף, במנחה ובנעילה - כיוון שמתפילה לתפילה אדם מתרומם, ותשובתו עמוקה ונעלה יותר2.
גם בחזרת הש"ץ אומר שליח הציבור את הווידוי, כדי להוציא ידי חובה את אלו שאינם יודעים להתפלל בעצמם. בתפילת לחש אומרים את הווידוי בסוף התפילה, כדי שלא להפסיק באמצע התפילה, אך בחזרת הש"ץ אומר שליח הציבור את הווידוי באמצע התפילה, מחשש שאם יאמר את הווידוי בסוף התפילה, אלו שיוצאים בתפילתו לא ידעו שהווידוי הוא חלק מהתפילה, ולא יתכוונו לצאת בו3.
אף שהווידוי בחזרת הש"ץ נועד להוציא את מי שאינו בקי בתפילה, נוהגים שכל הציבור אומר את הווידוי יחד עם שליח הציבור4, כיוון שכשם שתפילת הציבור מקובלת יותר מתפילת היחיד, כך גם תשובת הציבור מקובלת יותר5. נמצא שכל אדם אומר עשרה ווידויים בתפילה (אחד במנחה של ערב יום הכיפורים, אחד בערבית, שניים בשחרית, שניים במוסף, שניים במנחה ושניים בנעילה), וזאת כדי להזכיר את זכותו של אברהם אבינו, שהתנסה בעשרה ניסיונות ועמד בכולם6.