facebook

השאלה: בס"ד
שלום לכבוד הרב,
אשמח לדעת האם בפייסבוק יש בעיות הלכתיות או שאפשר לפתוח פייסבוק,מצד אחד הוא כלי שיכול לעזור לשמור על קשר עם אנשים רבים אך מנגד גם לדברים לא כ"כ טובים-שהם לא בהכרח פגיעה בהלכה אלא הם בעייתים בגלל מה שהם משדרים ומיצגים
אמונתנו ודתנו לא מתבססות רק הלכה אלא גם על פי "רוח ההלכה"..לכן אשמח לדעת מהי דעתו של הרב בעניין.
תודה ויומבורך!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 11:38:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התורה הקדושה מדריכה אותנו שאדם לא יביא עצמו לידי נסיון, ועוד הורו חז"ל שיש לעשות גדר לגדר והרחקה מכל דבר המביא לידי הרהורים.
על כן יש להמנע מכל מה הסתכלות באינטרנט, אבל אם יש דברים שהם נצרכים ליום יום אפשר, אבל זה כמו חולה שמותר לו לקחת תרופה, ומתירים רק מה שהוא חייב ומה שפחות איסורים. ועל כן אין להכנס לכל תוכנה שיש מקום שאדם יכול להתגלגל ממנה לדברים בעייתים. ברור שאת המחשב יש לחסום במסנני אתרים (כגון: רימון וכו´).

שבת שלום חג שמח