תרומת איברים

השאלה:

האם מותר לתרום איבריים .ואם יש עם זה בעיה בביאת המשיח שיבוא עלינו במהרה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:23:00 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אין בעיה בתרומת איברים אם נוהגים כדין, ועל כן אם הדבר נבדק הלכתית, ומורה הוראה הסכים שאמנם המוות מוחלט, והחולה נמצא ודרושה התרומה, הרי זו מצוה גדולה ביותר לתרום. ולגבי ביאת המשיח במהרה בימינו ויקומו וירננו שוכני עפר, הרי מי שעשה מצוה באבריו לא יראה רע, ואדרבא יקבל שכרו משמים והקב"ה ישפוך עליו רוח חדשה וישלים מחסורו, למען יראה בטוב.

חג כשר ושמח