תרומות ומעשרות

השאלה: שלום וברכה.

אם יש לי 40 פסיפלורות אני מפרישה 4 ועוד קצת או 0.4 ועוד קצת? או שאני בככלל לא בכיוון...

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:58:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. התרומה גדולה + תרומת מעשר, סה"כ 0.4+משהו, כמעט 0.5 של פסיפלורה. כל זה לא יאכל אלא יקבר.
לאחר מכן הפרשה של 10% מהנותר למעשר ראשון, אם זה ודאי יש לתת גם ללוי. (אפשר להצטרף לבית האוצר, דבר שיקל עליך). לאחר מכן 10%למעשר שני, אותו פודים על פרוטה (ורבע). כדי להבין היטב את התהליך כדאי לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות (086847325), ושם תוכל ללמוד היטב כיצד מעשרים.

כתיבה וחתימה טובה