תפילה

השאלה:

לרבני מכון התורה והארץ
שלום רב ,

אני דנית , ורציתי לשאול אותך שאלה

מה היא חשיבותה של התפילה לי כאישה יהודיה ?אשמח אם תענה לי בהקדם
דנית .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:32:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התפילה היא תחינה ורחמים לפני הקב"ה, וכפי שהגמ´ אומרת האם נשים לא צריכות רחמים, בודאי שהן צריכות רחמים ובקשה לפני בורא עולם. כמו כן התפילה היא ההתקרבות של האדם אל בוראו וא"כ האם נשים לא צריכות את קרבת אלוקים, בודאי שהן צריכות ואדרבא קרבת אלוקים שלהם גבוהה יותר. ועל כן נשים שייכות בתפילה לא פחות האנשים ואולי אף יותר. אולם מאידך אשה פטורה ממצות עשה שהזמן גרמא, וכמו כן לנשים יש צורך לטיפול בילדים ועוד דברים שמונעים ממנה את התפילה המסודרת והתמידית ועל כן היו הקלות בנוסח וצורת התפילה, אבל על חובת התפילה אין בין איש ואשה, ואדרבא ידוע שכל נושא התפילה ביהדות נלמד מחנה שעמדה בתפילה על שמואל, וממנה כל ישראל לומדים הלכות תפילה.