תוכנות למחשב.

השאלה: שלום כבוד הרב!
לפני כמה ימים קראתי שאסור להשתמש בתוכנות לא חוקיות (מע´ הפעלה ואופיס). והחלטתי שאני רוכש את התוכנות באופן חוקי כדי לתקן את הגזל.
הבעיה שקיימת כיום עם חברת מיקרוסופט היא שלכל מחשב שברשותי (3) עלות התוכנות הינו 1500 שקלים סה"כ 4500.
אציין כי למשתמש ביתי אין אופציה אחרת לשימוש במחשב שכן מע´ ההפעלה החינמיות אינן טובות ועוד שאי אפשר להעביר בצורה טובה קבצים לשימוש באוניברסיטאות.

נוצר מצב של הר כגיגית.לקנות ב4500 ש"ח או לזרוק את המחשבים לפח.

השאלה שלי אם ניתן לקנות תוכנה אחת בעבור 3 המחשבים? שכן הוצאה גדולה יותר תהיה קשה מאוד עבורי.

תודה על התשובה וזמן הקריאה.
יוני

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:55:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתה יכול להשתמש במחשב אחד בתוכנה הטובה, ובשאר המחשבים בתוכנות אחרות (חינמיות מהאינטרנט וכדו´), ואתה משכפל אותה למחשב אחר רק לצורך הנוחות, אבל באופן עקרוני יכולת להשתמש באחת, א"כ אין כאן הפסד לבעל התוכנה, מכיוון שאתה ממילא יכול לקנות רק אחת. אבל אם אתה צריך לעבודתך שניים או שלשה מחשבים, אתה צריך תוכנה לכל מחשב או רשת.