שמירת נגיעה

השאלה: רציתי לשאול אותך כבוד הרב, לגבי שמירת נגיעה לפני הנישואים, בגלל שהאישה היא נידה אסור לגעת בה, אך אם האישה טובלת, מותר לגעת בה, אני מדברת על חיבוק, לא מגע יותר מזה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:27:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסור נגיעה, ראייה והסתכלות אינם שייכים לדיני נדה בלבד, אלא חכמים לא רצו שיהא איזה מגע בין בנים לבנות, ועל כן אסרו כל קשר, אפילו ראייה לשם הנאה, להיות יחד בחדר ועוד, כל אלו אינם שייכים לאיסור נידה. אלא ונשמרתם מכל דבר רע. צריך לדעת שאין חיבוק בלבד, שהרי זוהיא רק ההתחלה, והסוף אותו תמיד יותר רחוק.

בהצלחה.