שמות

השאלה: שלום רב!
יש לי שלושה ילדים מקסימים בחרתי שמות שמאוד אהבתי שהיו מקובלים עליי ועל בעלי אך למרות ששנינו אנשים מאמינים אף פעם לא טרחנו לשאול רב לגבי השמות הללו לכן הייתי רוצה לדעת האם אלו שמות טובים או שמה יש בהם את היכולת להזיק לילדיי
שיילי -28/3/01
שגיב 24/2/03
נויה 15/1/07
ואם כבר בשמות עסקינן לאישי קוראים שרון ושמו השני הוא זכי יש הקוראים לו בשם א ויש הקוראים לו בשם ב האם זה נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 6:56:48 PM
בס"ד

שלוםוברכת ד´

גדלו את ילדכם בשמחה ואהבת ד´ ואדם, ואל תתנו דעתם לשאלת השמות.
באופן כללי עדיף שאדם יקרא בשמות שלו, ואם יש לו שני שמות יקרא בשניהם, אולם כאשר הדבר מעורר תמיהה אין חיוב.