שם לבת

השאלה: שלום לרבנים. אנו מתלבטים בשם לבתנו. השמות הנבחרים הם: לוטם, דניאלה ויובל. לגבי לוטם יש התלבטות עם האות ו או בלי ו. יש התלבטות עם להוסיף שם שני: לטם דניאלה.
הבת נולדה ביב באב - בחילוף אותיות אביב ולכן בחרנו שם של פרח יפה - את השם לטם.
דניאלה נבחר גם לכבוד הסבים משני הצדדים.
יובל הוא השם הפחות מועדף. הוא בא בחשבון אם השניים הקודמים לא טובים.
תודה על העזרה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:32:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבת, יהי רצון שתזכו לגדלה בשמחה ואהבה לתורה ויראת שמים.

הלוטם הוא פרי שגדל בארץ, ואין בעיה לקרוא את שם הילדה. לגבי דניאלה, עדיף לא לקרוא לבת בשם של בנים, ועל כן יש להשתדל להמנע משם זה.