שכר למטפלת

השאלה: שלום רב!
יש לי תינוק בן כשנה ששומרת עליו מטפלת אישית. לפני שהיא התחילה לשמור עליו סיכמנו על שכר חודשי עבור הטיפול בילד.
שאלתי היא האם יש להתייחס אליה כעובדת לכל דבר מבחינת תוספות בשכר כמו ימי הבראה וכו´ למרות שלא דיברנו על כך לפני שסיכמנו על המחיר ?

תודה מראש .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:19:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע את החוק המקצועי בעניין, דבר זה ניתן לבדיקה בהסתדרות הפועלים השונות.
מבחינה הלכתית נראה לי שאם זה לא דבר קבוע אלא מספר חדשים לא נהגו לתת הבראה ובגוד, רק לעובדים קבועים נותנים דברים אלו.
בכל אופן אם יש חוק במדינה בעניין הרי שצריך ללכת לפי החוק, אבל ברור שאם הולכים לפי החוק צריך שכל המשכורת תועבר בצורה רשמית כלל הנה"ח ורישום.