שירות לאומי

השאלה: שלום..

אני עושה שירות לאומי במשטרה במקום ליהות בצבא האם זה יותר טוב מבחינת צניעות מהצבא ?

2.כשאני יהיה במשטרה ויהיו לי מצבים שאני יצטרך לתפוס פושע ולגעת בו ביד או אם הוא ינסה להתחמק אז ממש לקפוץ עליו ולהילחם איתו האם אני יכולה כלומר זה לא מגע חיבה רק בשביל לתפוס אותו שלא יעשה דברים רעים זה מותר והאם מגע עם כפפה יהיה שונה יותר ממגע בעור חשוף?

תודה רבה נא לא לפרסם..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:17:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל מקום שיש מרות קובעת שאיננה ניתנת לשינוי אין עשות בו שירות לאומי. שירות הוא התנדבותי וכל כפיה והחלטיות היא אסורה.
ב. זה לא ראוי שבת תתעסק בתפקידים אלו. דרכו של איש לכבש ואין דרכה של אישה לכבש.

שבת שלום