שיעור ערבית

השאלה: שלום לך,
אני לומד שיעורי ערבית בבית הספר לבגרות , חלק מהבגרות כולל למידת פרקים מהקוראן ומחקרו..אני שמגדיר עצמי חילוני אבל בעל זיקה גדולה לדת -חושש. זה משונה ללמוד את הקוראן ואני מרגיש שאני עושה מעשה אסור ופוגע בעבודת השם..המורה הסביר לי שאין לי סיבה לחשוש מאחר וזה למען מידע.
השאלה שלי היא האם ניתן לקרוא מהקוראן ולהתייחס אליו כקטע מדעי או שזהו מעשה אסור מבחינת ההלכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:24:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מי שלומד על מנת להשיב, והוא מספיק חזק שיכול להשיב, אין בכך איסור, כשם שאנו מוצאים חכמים שהיו לומדים על מנת להשיב לגויים על טענותיהם. בכל מקרה אם אינך בטוחה בעצמך לא כדאי ללמוד, אבל אם יש לך כוחות לכך אפשר ללמוד על מנת לדעת מה להשיב. בייחוד שלומדים לשם הערבית שבו ולא לדת שבו.

בברכת כתיבה וחתימה טובה