שינוי שם

השאלה: כבוד הרב, שלום רב.
אני מדריכה בסניף (בני עקיבא) של עולי אתיופיה.
חניכה שלי הפגישה אותי בשאלה שהעדפתי לתת לה מענה ממקור מוסמך.
הוריה נתנו לה שם באמהרית והיא שינתה את שמה לעברית אך לא לפי פירוש השם, שם אחר שבחרה.
זאת אומרת לא עיברתה את השם שניתן לה באמהרית אלא בחרה שם עם פירוש לא קשור.
השאלה היא האם עליה לעשות טקס כלשהו? להתפלל תפילה כלשהי? מה עליה לעשות?
אם המידע הזה נחוץ..היא כבר שנים משתמשת בשם הזה..הוא אינו חדש לכלל..פשוט ניזכרה בזה ושאלה..
תודה רבה ומצטערת על האריכות..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:52:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם השם הוא זה שמשתמשים בו בכיתה בית ספר חברה וכדו´, הרי שזה שמה, אין השם צריך להיות תרגום או פירוש לשם שנתנו ההורים, אלא שאם קוראים לה בשני שמות היא תצטרך להזכיר זאת בכתובהה. אבל באופן כללי היא יכולה להמשיך כפי שנהגה עד היום.
באופן עקרוני אדם שמשנה שם צריך להזכיר זאת בפני עשרה בבית כנסת כדי שהכל ידעו, אולם בנידון זה שכבר הכל יודעים אין צורך לעשות מעשים.