שינוי שם לילד

השאלה: שלום רב!
אנו זוג שנמצא בתהליך תשובה. יש לנו בן בשם שקד ישראלי. שקד נולד בתאריך כ"ב בחשוון תשס"ג.(28.10.2002)
לפני כשנתיים שקד החל לגמגם, עניין זה נמשך בעצם עד היום ללא כל סיבה נראית לעין (חיינו הינם חיים נורמטיביים לגמרי).
חשוב לציין גם כי שקד הינו ילד מפותח, תקשורתי,ילד שובה לב, ללא שום בעייה בתחום הקוגניטיבי ו\או דידקטי.
שקד עלה השנה לכיתה א´.
לאחרונה עלו במוחנו תהיות בנוגע לשינוי שמו של בננו מה גם ששמענו מכל מיני מקורות כי השם שקד כשלעצמו הינו שם שלילי וכי מוטב להחליפו.
שאלתינו היא האם ניתן ו\או מומלץ להחליף לבננו שם? ואם כן איך עושים זאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:54:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני רואה ב"ה שהילד מתפתח, יש לו בעיית דיבור, ועל כן הטיפול צריך להיות בדרך טבעית, שנוי השם היא פעולה שנעשית במקרים יוצאי דופן, לא כל בעיה מזקיקה שינוי שם. ועל כן השתדלו במעשים טובים וכן רופאים ומטפלים טוב, והקב"ה ישלח ברכתו מקודש לעזרכם.