שינוי שם..

השאלה: היי שמי נופר.
הכרתי מישהי לאחרונה שקראו לה נופר בעבר והיא סיפרה לי שהיא הלכה לרב שאמר לה לשנות אם השם כי נופר זה פרח שגודל בביצות ואין לו שום תועלת היא שינתה את שמה לנועה.
מאז שהיא סיפרה לי את זה אני לא רגועה ואני כל הזמן חושבת על שינוי שם.
מה לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:19:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השם הוא מהות האדם, ועל כן אין לשנות שמות אלא א"כ יש איזה סיבה הלכתית (כגון: חשש לשם זה של כלה וחמותה וכדו´). אבל שינוי שם בפני עצמו איננו מועיל ולא עוזר, אלא א"כ ישנה אדם את עצמו ולאחר מכן יכול לשנות את השם. על כן בדקי עצמך שני את הצריך תיקון ולאחר מכן קבלי החלטה על שינוי השם.