שימוש בתוכנה שהורדתי

השאלה: שלום כבוד הרב!
לפני הרבה זמן הורדתי תוכנה מהאינטרנט שבה אפשר לעצב תמונות ופרוספקטים וכו´. [קוראים לה פוטושופ].
עכשיו שאני חושבת על זה, יכול להיות שזה היה אסור, כי בעיקרון ניתן להוריד את התוכנה לחודש ניסיון ורק אם יש לי קוד לאישור הססמא, אני יכולה להשתמש בתוכנה לתמיד. באינטרנט ישנם מלא שיטות למציאת הקוד ולשימוש בתוכנה לתמיד. גם אני התשמשתי בקוד הזה.
עכשיו השאלה שלי, אם כבר הורדתי את התוכנה עם הקוד, האם מותר לי להתשמש בה לצרכים פרטיים בלבד, ולא מסחריים, לצורך תחביב בלבד, ולא לשם מכירות ורווח כספי? האם זה בכלל גזל מצידי אם השתמשתי בתוכנה עם הקוד למרות שזה מופץ באינטרנט?[שמעתי פעם שזה כמו אבידה שנמצאת בפרהסיה ומי שלוקח לא עובר על גזל כי זה כבר נמצא ברשות הרבים..משהו כזה..]

תודה רבה! ובשורות טובות!! תמיד בשמחה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:59:40 AM
בס"ד

אמנם לדעתי אפשר להוריד מהאינטרנט, אבל כאן שהם הצריכו קוד מסויים א"כ הם מקפידים על כך, ואין להשתמש בתוכנה זו. אמנם אם אתה לא הייתה קונה תוכנה זו לצורך מסויים, אפשר להשתמש מכיוון שהמחברים ממציאי התוכנה לא מפסידים מכך.

כתיבה וחתימה טובה