שילוח הקן

השאלה: במרפסת של ההורים שלי מתנחלות יונים דרך קבע במדפים, בעציצים, ובכל גומחה אפשרית.
לפעמים אנחנו עולים על הקינון בזמן ומונעים אותו, אבל לא פעם אנחנו מוצאים קן ובו ביצים (שלא נדבר על גוזלים שבקעו).
אמנם בתורה יש ציווי מפורש לשלח את האמא ולקחת לעצמנו את הביצים, אבל מכיוון שמצווה זו אמורה בציפור טהורה למאכל יש לי כמה ספקות.
האם התורה ציוותה לשלח את הקן רק במקרה בו אנחנו רוצים לאכול את הביצים (והגוזלים?)? אם מצווה לשלח את האמא ולקחת את הביציםף ולעשות איתם מה שנרצה, למה המצווה אמורה בטהורים? זה לא צער בעלי חיים?
אשמח לתשובה מקיפה בנושא, כי אנחנו ממש חלוקים בדעותנו, ולא יודעים מה לעשות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:31:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי עלי לאזבכם, מכיוון שהיונים בתוך המרפסת של ההורים, א"כ ההורים קנו את הקן והציפורים והגוזלים בקניין חצר, וממילא אין מקיימים בהם מצוות שילוח הקן. ועל כל כל השאלות אינן שייכות בנידון שאתם שואלים, אא"כ יש קן שהוא ממש בדרך ולא בבעלות מיוחדת של אדם מסוים.