שילוח הקן

השאלה: שלום,
יש לנו באדן החלון קן יונים שזה עתה הטילו ביצים(עדין לא בקעו).
ברצוני לדעת מה ההלכה בקשר לשילוח האם.
יום טוב,
אלי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:25:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהקן באדן החלון שלך הרי זה חצרך ואין מצות שילוח הקן אלא בשדה ולא במזומן לך בביתך.
אמנם יש אחרונים הסבורים שבימינו שמקפידים על נקיון אין אדם רוצה לקנות את קן הציפור, ועל כן זה לא נחשב של האדם וממילא יכול לקיים את שילוח הקן, אבל נראה שזה ספק גדול. בכל אופן אתה יכול פעם אחת לגרום לצפור לעוף מהקן ובזה קיימת את המצוה ובלי לקחת את הביצים וכמו כן בודאי לא לברך.

שבת שלום