שבת

השאלה: שלום רב!

היום גיסי בא אלינו הביתה וביקש מאיתנו להביא לו בגדים לתחפושת בשביל מסיבת פורים ומן ברזנט כזה לעשות ממנו גג לחצר שיש לו במסעדה אז הבאנו לו, ועזרתי לו להוריד את זה מהבית לאוטו העניין הוא שבדרך לאוטו הוא ספר לי על המסיבה ועל הדרך הוא ציין שהמסיבה ביום שישי (ערב שבת) השאלה שלי מה אני אמור לעשות עכשיו האם לבקש ממנו את הדברים שנתנו לו כדי לו לסייע לו בחילול שבת?
או שאין מה לעשות הרי אם נבקש בחזרה את הדברים הוא יעלב וגם יקח מאנשים אחרים אז יוצא שלא מנענו ממנו חילול שבת והעלבנו אותו

ואם הדברים שנתנו לו שייכים להורים האם אני צריך להגיד להם שיבקשו את זה ממנו בחזרה (הם לא יודעים שהמסיבה בערב שבת)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:55:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אסור היה לתת אם יש ידיעה שזה משמש לאיסור, אבל כיוון שכבר ניתן לגיס, לא נראה לי שאפשר כעת לקחת חזרה, אולי כדאי לבקש ממנו שלא יעשו בכך חלולי שבת, בצורה כללית לא ישירה על הדבר הזה.