שאלת רב ועשה לך רב

השאלה: בס"ד ובהשתדלותנו
שלום רב!!!
א.מה זה אומר עשה לך רב האם רב אחד או שאלות על האולפנא לרב של האולפנה ושאלות על הסניף לרב של הישוב?
ב.שאלתי רב והוא התיר להשתתף בדגלנות מעורבת ואז שמעתי ששאלו את הרב של הישוב והוא לא הסכים אז"צפצפו" עליו והלכו לשאול אתך הרב של בני עקיבא שידעו שהוא מסכים.
הדגלנות מאוד חשובה לי אבל אני לא רוצה ללכת נגד הרב וגם הרב של הישוב מכיר יותר טוב את הסניף מאשר הרב של בני עקיבא
תודה רבה רעות חמיאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:20:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זאת לא שאלה של עשה לך רב, אלא סמכות רב המקום. נראה שכל פעילות ציבורית הנעשת מטעם היישוב בפרהסיא של היישוב זה בסמכות הרב המקומי ולפי החלטותיו, אבל כל דבר שנעשה בתוך הסניף עצמו ולא ברחובות היישוב יתכן שאפשר להגדירו כארוע פרטי ועל כן רב התנועה יכול להחליט בכך.