שאלות שונות

השאלה:

כבוד הרב אריאל שליט"א!
רציתי לשאול את כבוד הרב מספר שאלות שונות
א) האם מותר לאשה להיות מלצרית של בנים כי הרי יש אם זה בעיה והייתי באירוע לפני זמן מה והתלבטתי בשאלה זו
ב) אני ממוצא אשכנזי אז האם מותר לי לקרוא את "שמע ישראל" בקריאה תימנית כדי שאוכל להאריך ב-ד" של אחד כנדרש בהלכה
ג) מה לחעשות אם הייתה לי בחינת בגרות של שעה וחצי אך אני התעכבתי ועשיתי אותה שעה ו40 ואין תוספת זמן או אישור מיוחד של משרד החינוך אך המשגיחים נתנו לאחר שיכנועים להמשיך 10 דקות יותר אז האם יש כאן גניבה מצידי כלפי משרד החינוך ואז גם האם אני צריך לגשת למועד ב של אותה בחינה בגלל שגנבתי דעת?
בתודה מראש וישר כח על האתר

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א) עדיף שלא, אעפ"י שזהו שירות ולא שימוש באשה שנאסר (כאמור באבן העזר סי' כא סעיף ה), כיון שאין זה ממידת הצניעות.
ב) כוונתך כנראה לדרך ההגייה התימנית של הד' הדומה יותר לז' ואז אפשר להאריך בה. אבל לא ברור שאכן זוהי ההגיה העברית המקורית. וא"כ יש בשינוי בעיה מצד "אל תטוש תורת אמך", כיון שזו דרך הקריאה של משפחתך. וע"כ עדיף שתקרא בדרך יוצאי אשכנז את הכוונה אפשר לכוין תוך כדי אמירת הד' למרות שאי אפשר להאריך בה ולהמשיך בכוונה גם אחרי האמירה. כוונה זו מצטרפת.
ג) אינך צריך להירשם למועד ב', אם המשגיחים נתנו את הזמן כנראה שבסמכותם לעשות זאת.