שאלה

השאלה: בס"ד
לרב שלום,
אחותי ביקשה ממני להחזיר למוכר סכום מסויים של כסף ,מכיוון שאחות אחרת לקחה בטעות משהו נוסף בלי לשים לב ולא שילמה עליו.
האם מותר לאחותי לבקש ממני על אחות אחרת או שהייתה צריכה לבקש ממנה אישור לספר לי?
אציין שאח"כ יצא לי לדבר עם אחותי זאת שלקחה את המוצר בלי לשים לב ואז היא ספרה לי שלקחה מוצר בלי לשים לב,
האם עצם זה שהיא ספרה לי אח"כ אין עם זה בעיה שאחות אחרת ספרה לי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:57:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה אדם לא מספר על חברו, אבל לצורך ולתועלת אפשר להקל. כאן נראה שהאחות הרגישה צורך לעזור לאחותה, ועל כן ספרה. כאשר אנו באים לחשבון הכללי צריך להסתכל על כל המערכת, ומכיוון שהאחות עשתה זו לטובה, גם הקב"ה יחשבה לה לטובה.

כתיבה וחתימה טובה