שאלה חשובה מאוד מאוד בנושא נדרים

השאלה: שדלום יש לי שאלה פרטית לכבוד הרב אני רוצה להפר שבועה שנשבעתי אבל אין באפשרותי לצאת מהבית אז אני אפרט אותה
מבקש ששאלה זו לא תפורסם באתר כי זה פרטי ואישי

שמי חי בן רבקה ושמאול.

ואני נישבעתי לפני כשנה שאני אוסר על עצמי לנגן בשלושת הגיטרות שלי החשמלית הספרדית והאקוסטית אם אני לא מצליח לנכון משהו נכון זאת אומרת אם אני שוגא באיזה תו במהלך שיר שאני מנגן ובאמת אכן כך טעיתי ואז השבועה חלה עכשיו לפעמים בטעות נגעתי בגיטרות מבלי רצוני שהיה חושך אז ניתקלתי בה או בטעות החזקתי אותה. וזה ברור שהשבועה הופרה הייתי רוצה להפר אותה כי אני לא רוצה ייסורים תודה רבה אם תוכלו לעזור ליהודי כמוני אז תודה כי אני לא רוצה שהיה עלי עוונות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:53:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין אפשרות להתיר נדרים אלא בפני הנודר, ועל כן אם אינך יוצא מביתך אנא הזמן לביתך ג´ אנשים (יראי שמים ושומרי שבת), שבפניהם תאמר את הדברים שכתבת במכתבך, והם יתירו לך את הנדר, ויאמרו לך שהכל מותר לך.ושלום על ישראל.