שאלה בקשר לזיווג

השאלה: שלום יש לי שאלה בקשר לבחיר
ת זיווג, נגיד אדם מתמודד עם הפרעה נפשית אבל לא רואים עליו, להיפך הוא נראה מאוד אינטלגנט רק שהוא מנסה להפסיק טיפול הוא נהיה חולה והוא לא הפסיק כבר הרבה זמן במידה ויפסיק הוא יהיה שוב חולה רוב הסיכויים, עכשיו הוא למד הרבה והשקיע בלימודים עזב את הלימודים והתחיל לפרוח בעסקים, השקיע איפה שצריך, יצר קשרים וידידנו נהיה עשיר כקורח, הוא מודע לסטיגמה שיש לחברה לגבי אנשים חולים ורוצה לבחור אישה ראויה, מותר לו לא לספר אודות מצבו הכלכלי ולהגיד לה אחרי שכבר הכיר את הבת זוג המיועדת שהוא סובל מכך וכך, סך הכל הוא במצב טוב כבר הרבה זמן, אבל מי יודע, תהי מוכנה להכל.
כדי לבדוק אם יש פה בנאדם שבאמת יהיה מוכן לעמוד לצידו לא רק בגלל שהולך לו בפרנסה ובאמת יש פה מישהי שאוהבת אותו בגלל התכונות שלו

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:06:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם התופעות עברו ויש רק חשש בגלל העבר. איננו חייב לגלות מיד בהתחלה את המקרה, אבל בהמשך הדרך הוא חייב לגלות לבחורה שסבל מבעייה מסוימת. אלא א"כ על פי הדרכת רופאי אמת ברור שמחלה זו לא תחזור, אז אינו חייב לספר. אבל אם לא ברור שלא תחזור ויש סיכוי שתחזור אז חייב לגלות.