רחל ורבי עקיבא

השאלה: שלום הרב,
לאחרונה למדתי שלרבי עקיבא היו עוד נשים (או אישה אחת לפחות) חוץ מרחל.
אני חייבת לציין שהעובדה הזו מורידה בעיני בהרבה את ערך הסיפור המפורסם של רבי עקיבא ורחל.
איך יכול להיות שאדם אוהב יותר מאישה אחת באמת (ולא מטעמי יופי וכד´)? ומה אני אמורים ללמוד מזה היום, כשהאידיאל שלנו הוא בעל ואישה אחד\אחת לכל החיים?

תודה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:26:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם יש מקורות שלר´ עקיבא הייתה לפחות עוד אשה אחת, ולפי חלק מהמקורות היה גם בן. אבל אין לזה שום שייכות לגדלות ר´ עקיבא ולא לכוחה המיוחד של רחל. הנישואין ההם היו קודם היותו לר"ע, ומי שעשתה אותו לר´ עקיבא היא רחל. איננה יודעים מה קרה עמה ומדוע נפסקו חיי הנשואין, אבל ברור שרחל היא זו שגרמה להתגלות ר"ע, עד שר"ע עצמו אמר "שלי ושלכם שלה הוא". האבות הקדושים אברהם ויעקב היו להם מספר נשים, וזה לא הפחית בכהוא זה את קדושת וגדולת החיבור שבין האבות והאמהות. כשאנו מסתכלים על גדולי רוח ואמונה דרך משקפיים שלנו מתעוררות לנו שאלות שונות, אבל אם אנו מבינים שבעלי רוח ומחשבה מיוחדים יכולים להכיל הרבה יותר מאדם אחד, אלא מכילים בתוכם אומה שלמה, וקשה לנו להבין לפעמים דברים כאלו, אבל ברור שר"ע גדלותו נובעת מתורתו המיוחדת שישב בישיבה של הקב"ה, ואפילו משה רבינו התקשה בגדלותו, ועל כל סיפור הנישואין שלו שהם פרטים אישיים לא מוזכרים, מה שחז"ל העבירו לנו זה את אהבת התורה שהייתה בו, הפרטים הקטנים זה מקום לחוקרים, אבל אנו משתדלים להכיר את המסר שחכמים מסרו לנו, ולא לרדת לפרטים שרובים אינם מוכחים ואין להם השפעה על חיינו.