קניית תוצרת הארץ

השאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים

זו אונמם לא פניה רגילה למכון שלכם אבל אני חושב שיש לה מקום

בעקבות הסגירה של מפעל "תפנוקים" עקב תחרות עם מוצרי חו"ל ובעקבות המצב הכלכלי בארץ חשבתי שאולי כדי שתצא קריאה ממגון רחב של רבנים לציבור להעדיף לקנות תוצרת הארץ .
דבר שיעורר את הציבור ,ויעזור לכלכלת המדינה.

זה יוכל להראות לציבור שלתורה יש מקום ואמירה גם בנושאי הכלכלה .

חוץ מזה שזה הלכה מפורשת , והמעלה הכי גבוהה בצדקה על פי הרמב"ם .ובסופו של דבר הציבור מרויח מהמיסים שמשולמים למדינה

ויש בזה מקום לפרוט כי לפעמים התחרות מביאה לירידה במחירים (למשל בעקבות החדירה של מתחרים ירדו מחירי החיטולים ב40%-50% לפי העיתון) ככה שיש לדון בגדרים של הנושא הזה

בהערכה רבה
איתי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:13:05ז תמוז תשס"ג PM

צדקת בדבריך שישנה חובה לחזק קנייה מיהודים, כפי שנאמר או קנה מיד עמיתך כאשר אתה קונה עליך לקנות מיד עמיתך בתורה ומצוות, ולכן ברור שעדיפה תוצרת הארץ.

לגבי שאלתך בדבר התערבות רבנים בכלכלה לדעתי גם בזאת צדקת, ותפקיד הרבנים לפעול לכלכה על פי ההלכה, ולגרום להעדפת תוצרת עברית על פני תוצרת מיובאת.
לגבי לעורר את הציבור אינני יודע אם נוכל לפעול בכך, שאלה זו צריך להעביר לרבנים הראשיים לישראל. כמו כן ברעננה יש מכון לכלכלה על פי התורה יתכן שהם יכולים לעסוק יותר בשאלה זו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון תורה והארץ
כפר דרום - גוש קטיף

אתר מכון התורה והארץ: