קניית עותקים

השאלה: שלום,
ברצוני לקנות צילום של חומר מחנות צילום, אשר לשם הנוחות מוכרת אותו בעותקים מוכנים (לאחר שהגיעו כמה וכמה אנשים לצלם את החומר בחנות זו). עם זאת, מחישוב מהיר נוכחתי לדעת שיש שתי אפשרויות:
1. אם הייתי מצלמת את כל החומר בעצמי, התשלום היה עולה לי ב-2 שקלים פחות מהמחיר של העותק המוכן, כלומר, במקרה כזה לחנות יש רווח (של גזל מזכויות היוצרים) מהמכירה.
2. אם הייתי מבקשת מצוות החנות לצלם עבורי את החומר (שהוא בעל כמות עצומה של עמודים), התשלום היה עולה לי ב-5 שקלים יותר מהמחיר של העותק המוכן בחנות, כלומר, במצב כזה, יוצא שהמכירה בחנות היא לגמרי לא למטרות רווח אלא רק לשם הנוחות של הקונים.

האם מותר "להניח את אופציה 2" ולקנות את החומר מהחנות, או שזו תהיה שותפות לגזל?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:43:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא הבנתי אם לחנות אסור לצלם, כיצד את רוצה לצלם לבד הרי גם לך אסור, מה בין החנות לבין הצילום שלך?!
אם אין איסור צילום מכיוון שזה לא נעשה לרווח אלא ללמוד פרטי מקומי, א"כ במקרה כזה שוב חוזרת השאלה מה בין האדם הפרטי והחנות?