קדיש

השאלה: שלום רב

רציתי לדעת איך אני גורם נחת רוח לנפטרים?

מה הדרכים?

האם מערב שבת ועד ליום האזכרה או בשנה של הפטירה אפשר להגיד קדיש על סבא או סבתא אם אחד הבנים כבר אומר ואני רוצה להגיד במקום אבי מורי?

איך גורמים לנחת רוח ?

בשורות טובות אמן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:41:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיקר נחת רוח לנפטרים הוא על ידי תוספת שיעורי תורה, ארגון או העברת שיעורי תורה למי שלא למד עד עכשיו, וכן ספרי קודש או עלונים לרבים שיעיינו בהם, או כל פעולה שמוסיפה תורה בעם ישראל.
מי שלא יכול להוסיף תורה הרי שהדרך של קדיש עומדת בפניו, אולם אם יש בן שאומר קדיש על אביו אין צורך שהנכד יגיד קדיש, מכיוון שהגמרא אומרת שבן מזכה את אביו ואילו נכד לא הוזכר, על כן בודאי שעיקר נחת רוח לנפטר היא מהבן שאומר קדיש, אם אין בן אז אומר גם נכד. אדרבא אמירת קדיש במקום אב (כשהאבא עוד בחיים) יש בה לפעמים חסרון.
על כן כל הרוצה לעשות נח"ר לנפטר יוסיף בלימוד תורה לרבים ויקדיש לעילוי נשמת הנפטר.