צריבה והתערבות

השאלה: לכבוד הרב שלום
האם מותר לצרוב דיסק? לא משנה לאיזה מטרה.
והאם מותר להתערב אם מישהו גם בידיעה שאם תפסיד תביא לו את החלק שלך מכל הלב בלי שום צער?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:19:11 PM
בס"ד

באופן כללי אסור לצרוב דיסק. איסור זה מעוגן גם בהלכה, וגן עפ"י החוק ודינא דמלכותא דינא. אמנם ישנן מציאויות שאפשר לצרוב דיסק ראה במאמרו של הרז"נ גולדברג תחומין ו' עמ' 185.
אפשר גם לשאול את הרב דוב ליאור באתר ישיבה:http://www.yeshiva.org.il

ב. הבעיה בהתערבות היא שיש בעיה של גזל בגלל שזהו "אסמכתא" דהיינו שאין מתכוונים לתת בלב שלם. אך אם מדובר דברים קטנים וכל אחד מתכוון בלב שלם להקנות - מותר.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן