התשובה
שלום וברכת ד´
1. כן, למי שצריך זה לא איסור.
2. שמים תבשילים בתוך שתי שקיות סגורות, ואז אפשר לעשות בשרי לאחר חלבי או הפוך.
3. כדאי להמשיך לשמור 6 שעות.
4. מטבילים כל כלי מתכות של נכרים אם הם עשויים מברזל או זכוכית, כך שסכו"ם צריך טבילה. וכן סירים ומחבתות יש לטבול. ברור שאין כאן דיני הגעלה מאיסור להיתר אלא מכלי נכרים לכלי ישראל.
5. אם זה לא מסחרי אפשר.
בברכת גמר טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון