צמחונית

השאלה:

בס"ד

שלום רב !

1) בהוראת רופא לא צמתי אלא שתיתי ביום כיפור - האם הייתי אמורה לברך שהכל על המים?

2) המיקרו אצל ההורים שלי לא מוכשר (הם לא אוכלים בשר לא כשר, אלא שהמיקרו משמש גם לבשר וגם לחלב) - האם מותר לי להשתמש וכיצד - שמעתי משהו על 2 שקיות או על צלחת הפוכה ....

3) עד כה הייתי צמחונית ומאז התשובה אני לא יודעת כמה לשמור - האם 6 שעות זה מה שכולם עושים ? (ההורים שלי שומרים 2-3), מאז פסח אני שומרת 6, האם זה אומר שאני צריכה להמשיך עם זה?

4) האם מטבילים סכו"ם שעשוי ממתכת עם ידית פלסטיק? האם מטבילים סירים ומחבתות או שרק כלים שמהם אוכלים?

5) האם מותר להוריד שיר אחד מתוך דיסק מהאינטרנט?

המשך יום טוב ותזכו למצוות,
הדס

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:54:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כן, למי שצריך זה לא איסור.
2. שמים תבשילים בתוך שתי שקיות סגורות, ואז אפשר לעשות בשרי לאחר חלבי או הפוך.
3. כדאי להמשיך לשמור 6 שעות.
4. מטבילים כל כלי מתכות של נכרים אם הם עשויים מברזל או זכוכית, כך שסכו"ם צריך טבילה. וכן סירים ומחבתות יש לטבול. ברור שאין כאן דיני הגעלה מאיסור להיתר אלא מכלי נכרים לכלי ישראל.
5. אם זה לא מסחרי אפשר.

בברכת גמר טוב