ציפורניים

השאלה: שלום רב,

הבנתי שלאישה בהריון אסור לדרוך על ציפורנים

א. ברצוני לדעת האם גם על ציפורני חתול אסור לדרוך? יש לי חתול שמגרד את הציפורנים והן נופלות על הריצפה ועל המיטה אם אני אדרוך אני עלולה להפיל?

ב. אם בטעות דרכתי על ציפון מה עלי לעשות על מנת עוברי לא יפול?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:24:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין איסור.
ב. הציפורן היא חלק חיצוני מגוף האדם, יש בו תכונה של דבר שמורידים מהגוף וזורקים, ואילו העובר הוא חיבור וחיזוק, וכל מי שדורך על הצפרנים יש בכך מהסתירה בין דברים פנימיים אמיתיים ובין צפרניים שהם חיצונים ויורדים.
על כן תמיד צריך לעסוק בחיזוק העובר בגוף וברוח, ללמוד על הלידה ביהדות וכן לחזוק גוף האם.