פידיון הבן

השאלה: כבוד הרב שלום,
לפני כשנה עברתי הפלה, בשבוע 6 בדיוק,
(כשביקרתי אצל הרופא ראו דופק עוברי) ,לאחר כשבועיים הגעתי לבדיקה נוספת והתברר כי הדופק הפסיק בהיות העובר היה בשבוע 6+2.
לפניי שבוע ילדתי בן בשעה טובה ואיני בטוחה אם אכן צריך לעשות לו פדיון ואם כן אם זה עם ברכות או ללא ברכות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:32:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ואי"ה הלידה תעבור בשלום ובשמחה.

א. כשאת אומרת 6 שבועות האם הכוונה משעת הביוץ או משעת הביאה. הספירה של הרופאים היא מהביוץ ואנו סופרים לפי זמן הקליטה האמיתי. ועל כן אם אמנם עברו ששה שבועות משעת הביאה, מוכח שהעובר חי ביום 42. ועל כן הבא אחריו פטור מפדיון, אולם אם הכוונה ל 6 שבועות של הרופאים אז יתכן שזה היה פחות מ 40 יום, וממילא מוגדר כמים בעלמא שהעובר הנכחי הוא פטר רחם שיש לעשות לו פדיון בברכה.
אם לא תדעו את הפרטים הדבר יהיה ספק ויעשו פדיון בלא ברכות.