פגם הברית

השאלה: האם אי פעם ניתן להגיע לשמירת הברית ?

זה כל הזמן משהו שחוזר.

אני לא זוכר את עצמי מצליח אי פעם לעמוד בו לאורך תקופה ארוכה.

גם אם כבר היתה תקופה, שלא היה בה נפילות כי היתה מסגרת והרבה עיסוקים, ברגע שמגיעה תקופה אחרת יותר רגועה הכל חוזר חלילה.

אני לא מבין, אני רוצה להאמין שיש דבר כזה שמרית הברית מוחלטת.

אשמח אם תחזירו לי תשובה רק במייל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 9:59:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש והיא לא קשורה לתקופות, אלא לברור הפנימי של הסוגיא מה הבעיה ומדוע היא מופיעה, ואילו אמצעיים יש לעשות כדי שלא תהיינה נפילות. וגם אז יש פעמים שיש נפילות אבל הן לאחר שאדם הבין בשכלו ומחשבתו את הבעיתיות של הנושא, ואת הדרכים להשמר מהן. החלטה שממחר אני לא אחזור לכך, ללא לימוד כללי של הנושא ודרכי המניעה בדרך כלל לא תביא תוצאות חיוביות.