עשה לך רב

השאלה: אין לי רב קבוע שאני הולך לפיו.
כשיש לי בעיה הלכתית אני שואל את אבא שלי(שהוא לא רב) או בודק בקיצוש"ע ובמיקרה שאין לו תשובה לפעמים אני שואל את הרב השכונתי. עוד לא קבעתי לעצמי רב כי חשבתי לעצמי שאני עדין צעיר(16) ואולי אני אצטרך לשנות את הרב שאקבע לעצמי עכשיו כשאגדל(למשל בגלל שאעבור לדירה משלי ואז רב השכונה לא יהיה כ"כ נגיש בשבילי).
רציתי לדעת אם זה בסדר בינתיים שלא יהיה לי רב קבוע שאלך לפיו ואם זאת כן בעיה האם זה בסדר שאקבע לי רב ואשנה לכשאגדל?
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:16:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אתה יכול לקבוע כעת את הרב שלך בישיבה או בשכונה, ולאחר מכן כשתגדיל או תעבור דירה תוכל לקבוע לך רב אחר, ובלבד שלא תתנהג פעמים כך ופעמים כך, אלא תהא לך דרך אחת מסודרת.

כתיבה וחתימה טובה