ענייני דיומא

השאלה: שלום רב,

1. בעת מעבר דירה, האם אני יכול להחליף בין המזוזות שכרגע בביתי ,שכשרות, עם המזוזות שנמצאות בדירה החדשה ,שספק כשרות?

2. מגש מפלסטיק של כיסא תינוק ששמו עליו גם מאכלים בשרים וגם חלביים (לא באותו זמן), מה דינו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:44:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אתה צריך להשאיר בבית שאתה עוזב מזוזות כשרות, אמנם אתה יכול לדרוש שכר על המזוזות אבל אין להשאיר בית ללא מזוזה כשרה. כך שאתה יכול להחליף במזוזות כשרות באיכות נמוכה יותר מאלו שנמצאות כעת. אבל אין השאיר בספק מזוזה.
2. כדאי לשים מפה, אבל בד"כ האוכלים בשולחן תינוק אין בהם חום של יד סולדת. ועל צריך רק לנקות בין שימוש לשימוש.