עונש כרת

השאלה:

לכבוד הרב שלום!!
העובר על איסורי דאורייתא חייב כרת ע"פ כל הכללים המוזכרים.
הכרת הנו מושג של הנפש ולא של הגוף.
אם כן מהוא אותו עונש כרת בעולם הבא שהתורה מדברת בו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כרת בעוה"ב הכוונה שאינו עובר את תהליך הזיקוק שנשמת כל אדם עוברת לאחר מותו וזוכה לחיי העוה"ב ולתחיית המתים.
הרמב"ן בפירושו לתורה (ויקרא יח, כט) כותב שישנם שלושה סוגי כרת.
א. מי שזכויותיו מרובות מעוונותיו אבל נכשל בעבירה שעונשה כרת וע"כ ימות קודם שהגיע לזקנה. וזוכה לחיי העוה"ב.
ב. מי שבנוסף לחטאו בעבירה שעונשה כרת עוונותיו מרובות מזכויותיו וע"כ בעוה"ז יזכה לאריכות ימים אבל נכרת מהעוה"ב.
ג. מי שחטא בע"ז או במגדף והוא נכרת הן בעוה"ז בקוצר ימים, והן בעוה"ב שאינו זוכה לו ולתחיית המתים.