עבודה זרה

השאלה: הרב יהודה עמיחי צהריים טובים,
בהמשך לשאלתי הקודמת, ברצוני לשאול מהי בדיוק ההגדרה לעבודה זרה או עבודת אלילים? יש הרבה דיעות בנדון ויש כאלו שנגד קמיעות, ברכת הלבנה (אם אני אומר נכון) לאחר תפילת נעילה בכיפור, אפילו כמה רבנים ממוצא אשכנזי אמרו שהרב איפרגן יש בהילולה בניהולו משום עבודה זרה כשזורקים נרות לתוך האש ועשו סולחה בשעה טובה.
האם גם גרפולוגיה היא משום עבודה זרה (לפי צורת הכתב מפענחים מהן הבעיות)?
בנוסף, אברהם אבינו בעצמו היה אסטרולוג, ולא ברור למה העכו"ם אסור? התשובה היא כי זה אסור רק אחרי מתן תורה?

בברכה,
שי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:53:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גרפולוגיה איננה עבודה זרה.
עבודה זרה זה רק מה שהוגדר בשו"ע יו"ד. יש פעולות קסמים כשוף נחוש עונן ועוד שהם אסורות, הם לא עבודה זרה.

חג שמח