ספק להפרת נדר

השאלה: שלום לכם,
הסיפור קצת מורכב ואישי אבל החלטתי שאני צריך להתייעץ.

אפשר להגדיר אותי חילוני מסורתי (אני מניח תפילין, ועושה קידוש בשישי)

הייתי נוהג לבצע זרע לבטלה וזה היה יושב לי על המצפון,
יום אחד החלטתי שאני מתכוון להילחם בנושא הזה ולשלוט על היצר שגורם לי להיכנס לאתרים אסורים ולגרום לי לבצע איסור זה.

דבר מאוד מעניין קרה מאז שהחלטתי להילחם בזה,
התפתחה אצלי בעיה באשכים (ברוך השם עשיתי צילום והתוצאות יצאו בסדר) לא יודעים בדיוק מה זה, רופא אחד טען שזה יכול להיות דלקת בבלוטה שאחראית על הזרע, רופא אחר אמר לי לנוח במשך חודש.

אני יודע שמאוד הייתי גאה בעצמי שהצלחתי להילחם ביצר ולא להיכנס לאתרים הבעיה שהכאב שיש לי באזור האשכים (כאב בלתי נסבל בלשון המעטה) נרגע רק לאחר שאני מבצע זרע לבטלה ונורא היה חבל לי שהצלחתי להילחם ביצר אבל אני עכשיו לא מתמודד רק עם יצר אני מתמודד עם כאב עזים שלא נרגעים, אז פעם אחת שתקף אותי התקף של כאב בצעתי זרע לבטלה ואמרתי "אני לא עושה את זה למען לספק את ייצרי באמת שאני עושה את זה למען להפיג את הכאב ולאות הוכחה החלטתי לצום לאחר מכן יום שלם" עם זאת גם אמרתי אני מבטיח שכל פעם שאני יעשה זרה לבטלה אני יצום ולאחר כמה שניות אמרתי בלי נדר! כי לא באמת ידעתי אם אני יצליח לעמוד בהבטחה זאת.

אני באמת מאחל לעצמי שהכאבים יפגו ואני יכול לשמור מצווה זאת כמו שצריך, אני מרגיש מלחמלה ביני לבין עצמי בנושא הזה.
לא נכנסתי מאז שהבטחתי לעצמי לאתרים אסורים. והשאלה היא אם אני מפר נדר או לא?

תודה רבה לכם.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:31:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על המאמץ.

אם אמרת בלא נדר עד כ-4 שניות מהנדר, הוא לא חל.