סנדקות

השאלה: שלום כבודו

לבני עתידה להיות מילה בעוד יומיים.
נושא הסנדקות טרם הוכרע סופית.
אשתי מסרבת שאבי יהיה הסנדק משום שסנדק הוא כבוד הניתן לאיש אשר נותן כבוד. לטענתה ולפי הרגשתה במשך כל 10 השנים שאנו ביחד אבי לא נתן לה כבוד כלל.
אביה היה סנדק לבני הקודם.

מה לעשות ?

אביה היה סנדק בברית הקודמת וכעת כביכול זה תורו של אבי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:26:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם השאלה קשה, אבל באופן כללי יש חובת כבוד אב ואם, ואם האבא לא יקבל יהיה בכך זלזול, ואדרבא המצב עוד יחמיר, שהרי אם כעת איננו מכבד כל כך, במקרה שלא יקבל את הסנדקאות המצב יכול להחמיר. ועל כן עדיף לברוח מהכבוד ולמחול על מה שהיה (בייחוד בימי אלול) ולא להחריף את המצב. ואי"ה על ידי שאתם תראו שאתם מכבדים אותו גם הוא יחזור ויכבדכם, כדברי הפסוק כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם", אם תראו לאבא פני כבוד גם הוא יחזור ויתן לכם כבוד.
יהי רצון שהגידול של הבן יהיה בקלות ובדרך התורה והישר, ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.