סיאנסים

השאלה: שלום!
האם סיאנס יעבוד בשבת? כלומר:האם ה מוריד נשמות בשבת?
האם מותר לי לספר לגוי על מקרה של סיאנס-(שחשבו שחברה שלי עשתה סיאנס...) האם זהו חילול ה?
האם כתוב על סיאנסים בזוהר?
מאיזה גיל אפשר לקרוא מהזוהר?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:16:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לעשות סיאנסים, לא בשבת ולא בחול, לא ביום ולא בלילה. הנהגת החיים שלנו היא רק על פי הנראה לעיינינו החיים עלי אדמות, ואף על פי שהדבר מושך ומעניין, אין דרכה של יהדות להתעסק בדברים שמעבר לטבע. ועל כן נאסרה העלאה באוב ודרישה אל מתים, אלא כל החיים יהללוך סלה. ברור שמי שמספר על כך בלשון חיובית עובר בהכשלת חברו.
הזוהר הוא ספר עמוק שניתן לעיון רק למי שמילא כריסו ולמד את התנ"ך, משנה, גמרא ופוסקים, לאחר מכן אפשר להמשיך לעיין בזוהר הקדוש, שהוא עמוק מאד, והלומדו בלא כוונה הרי זה כמי שקורא אינצקלופדיה לרפואה ומשתמש בתרופות בלא לימוד מדעי הרפואה מהיסוד.