סופר סת"ם .

השאלה:

שלום וברכה,
יש לי 2 שאלות:
1. אני סופר סת"ם .בספר הראשון-בעיקר בין חומש בראשית להמשך- ניכרים הבדלי כתיבה היות והכתב משתפר.האם צריך ליידע את הקונה, או מספיק לאפשר מבט חופשי על הספר? למותר לצייו שהספר עבר בדיקה מדוקדקת ויש את כל התעודות הנצרכות.יש כאן גניבת דעת?
2. יש אפשרות להכשיר בצל ירוק שהוא לא מהדרין?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:18:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש לומר לקונה שיסתכל על הכתב ויחליט, ברור שהכתב ילך וישתפר בעוד ספרים, ובע"ה ילך ויטיב במשך השנים. כך שכל אדם רואה צורת הכתב והקונה צריך לבדוק ולראות. בדר"כ ספר ראשון הוא גם זול יותר בגלל בעיה זו.
2. מאד מאד קשה, צריך לפתוח ולבדוק את החבקים אחד אחד.