נתינת שם לבן

השאלה: שלום לרב,
אני מאוד אוהבת את השם: עירם לבן. אמרו לי שלא רצוי לקרוא כך לבן. האם נכון הדבר? האם אפשר להוסיף שם שני: יהודה - או שם אחר ואז השם כן יהיה מקובל? אודה לכם על תשובתכם.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:01:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שם צריך לבטא איזה משמעות או מסר מסויים שרוצים להנחיל לבן. על כן החפוש צריך להיות בכוון זה. כמו כן אפשר לתת תודה לבורא עולם. השם צריך לפאר את הילד ולא להיות לו למעמסה, שמות שאת מתחברת אליהם כיום יכול להיות שעוד שנים אף אדם לא יתחבר אליהם, ואז הילד יסבול שם לא מקובל, עלינו להקל על הילדים ולא להכביד עליהם בגלל ההורים. על כן חשבו בכוון שכתבתי למעלה. באופן כללי שם שני איננו פתרון רצוי, אלא א"כ מתכוננים לקרוא בשני השמות.

שבת שלום