נטילת ידים

השאלה: מה עינין נטילת ידים -טהרה ,נקיון מזה ביכלל טהרה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:36:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נטילת ידים היא פעולה שבאה להרשים בנו את הסרת הטומאה והלכלוך היום יומי שבו אנו נמצאים במשך כל היום, ולפני שאנו עושים דברים חשובים וקדושים אנו מסירים מעלינו את כל הלכלוך החיצוני, ואנו צריכים להסיר את הזוהמות השונות ולהתעלות, אין עצם המים מנקים אלא הפעולה היא מנקה. שהרי גם אדם שידיו נקיות צריך לעשות נטילת ידים. יש סוגי נטילות שונות. בוקר, אכילה, תפילה. ואדם בכל זמן שהולך לעשות דבר מעולה יותר צריך לזכור להסיר מעליו את לכלוכי היום יום ולהתקדש בכל חלק מהיום, בבוקר בקימה משינה או ביציאה משרותים ומקלחת. לאחר מכן לפני התפילה, וכן לפני אכילה.
אנו צריכים להתעלות במשך היום מדרגה לדרגה, ועל כן כל דרגה שהיא חומרית ולאחריה ישנה עליה רוחנית היא מזקיקה נטילה.