נדרים

השאלה: שלום רב,
שלחתי לכם את השאלה , אבל אני לא זוכרת אם פירטתי אותה כמו שצריך, -והוספתי למטה עוד שאלה .

שאלותי:

לפי הבנתי כדי לעשות התרת נדרים צריך שיהיו שלושה אנשים, ואחד מהם צריך להיות תלמיד חכם, רב.

השאלה שלי היא : האם שלושתם צריכים להגיד את המשפט "מותרים לך שרוים לך", שלושה פעמים,
- או שמספיק שהרב , התלמיד החכם יגיד. כי לפי מה שהבנתי מהרב מספיק שהוא אומר. אני שואלת כדי להיות בטוחה.

ועוד שאלה : האם השניים האחרים (חוץ מהרב) צריכים להיות דתים או תלמידים חכחמים?
כי רציתי לדעת אם זה אפשרי שאני יביא שני אנשים שאני מכירה , ידידים שלי בהוסטל שבוא אני נמצאת

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:12:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש רב במקום צריך לשאול את הרב כיצד הוא רוצה לעשות, ואת אשר יאמר לך עליך לעשות.

כתיבה וחתימה טובה