נדרים

השאלה: שלום,
מספר שאלות בפי:
1. האם נדירת נדר שבין אדם למקום מחייבת אמירתו בקול?
2. אם לא זוכרים האם נדרתי נדר או לא פוטרת מנדר?
3. לפני כשנה עברתי הפלה וכעת אני בהריון. כשאז היה המקרה המצער שנמשך זמן רב אמרתי בליבי שאם ייגמר הדבר בטוב אקרא לתינוקת בשם מסוים. אינני זוכרת האם נדרתי או לא...האם זה מחייב? במידה וכן, האם ניתן להסיר התחייבות זו בדרך כלשהיא?
4. האם מותר לאישה הרה להיות בתפילת כל נדרי והאם היא מספיקה להתיר נדרים?

תודה רבה על זמנכם,
מורן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:08:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יהי רצון שההריון יעלה יפה והלידה תהיה בזמנה בלא קושי ומתוך שמחה.

1. נדרים הם אלו שביטא בשפתים, אין צורך בקול אבל צריך שתהא אמירה, בלא ביטוי שפתיים זה לא חל.
2. ספק בנדרים יש להחמיר.
3. אשה יכולה וראוי שתהיה בקול נדרי בבית כנסת. אם היא לא יכולה להיות בבית כנסת, יכולה לבקש מאישה שהוא יתיר עבורה.

כתיבה וחתימה טובה