משמעות חלום

השאלה: שלום כבוד הרב!
יצאתי עם מישהו במשך תקופה ארוכה והחלטנו לא מזמן להתחתן. הודענו להורים והכול. אבל אז צצו כל מיני חילוקי דעות וספקות. ודברים התחילו להתעכב. אז ביקשתי מה´ שיתן לי סימן ויכוון אותי בדרך הנכונה. כל התקופה האחרונה אני מבקשת ממנו.
אתמול בבוקר חלמתי שאני רואה את סבא שלי ז"ל בחלום (סבא שלי היה רב), בחלום הוא מבקש לברך את הבת של אח שלי שאמורה להיוולד (לאח אין בת רק בן והיא גם לא בהיריון) לאחר שהוא בירך אותה בחלום הוא ביקש לברך אותי. והוא שאל המ אני רוצה. ואמרתי לו להתחתן והוא שאל איך קוראים לו.ובחלום פחדתי שאולי זה לא הוא הזיווג שלי אז עניתי בחשש את השם שלו. ואז סבא שלי אמר לי לא לא.
החלום הזה ממש מפחדי אותי. אני רוצה להקדם בהכנות בעז"ה ואני פוחדת שאולי סבא שלי רצה לרמוז לי שאני עושה טעות. איך אפשר להתייחס לחלום הזה? יש לו משמעות?
תודה רבה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:16:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חלום שמגיע מתוך מחשבות יום יומיות אין בו גדר של חלום שיש להתחשב בו. ועל כן את צריכה לברר לך את מצבך האמיתי, לא מתוך סימנים וכדו´ אלא בהכרה ברורה מהי דרכך ודרך ארוסך.